Gävle Gospelfestival

Våra gästartister 2024

Samuel Ljungblahd 

Samuel som även är kallad Sveriges soul- och gospelkung fick sitt genombrott i tv-programmet

”Så ska det låta” och inte minst genom sin medverkan på prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop. Samuel har också haft samarbete med Stockholms konserthus och Kungliga Filharmoniska Orkestern. Han har även lyckats med att golva gospellegenden Kirk Franklin när han gästade Franklins konsert i Globen för ett antal år sedan.

Samuel har bl.a. samarbetat med Lisa Nilsson, Carola, Sarah Dawn Finer m.fl.

Han har släppt 7 album varav det senaste ”Right Now” som gavs ut under 2022.

www.samuelljungblahd.com

Volney Morgan

Volney Morgan är en pastor, prisbelönt körledare, sångare och låtskrivare från London. Volney Morgan & New-Ye har bl.a. släppt albumet FOCUS och delat scen med artister som Kirk Franklin, Cece Winans och Tye Tribbett. 
Som solist och körledare är han ofta anlitad runtom i Europa och i övriga delar av världen. Hemma i London leder han även, tillsammans med sin fru Angel Morgan, Alive City Church UK.

Volney Morgan & New-Ye (vmandnewye.com)

Anki och Magnus Spångberg

Naturligtvis kommer även Anki och Magnus Spångberg till festivalen! De medverkar i Gävle Gospelfestival för tjugoandra gången!

Magnus arbetar som kapellmästare åt Triple & Touch och Anki är producent för musikklasserna på Karl Johan Skola i Örebro.
Star for Life upptar mycket tid numera för båda två, Magnus kapellmästare & Anki körledare.
Under ca 25 år har de varit musikansvariga för Stockholm Gospel, numera Svenska Gospelverkstaden. Båda hämtar inspiration i de afroamerikanska församlingarna i USA genom regelbundna besök och har haft ett mångårigt samarbete med Cyndee Peters.
De har även varit körledare och kapellmästare för Christer Sjögrens alla julturnéer med gäster som Carola, Charlotte Perrelli, Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren, Elisabet Andreassen, Gladys del Pilar m.fl.
Anki och Magnus arbetade även med körprojektet ”Toner för Miljoner” under 7 år.
Sedan 2013 driver de projektet ”Sjung med Spångberg” i Örebro, en kör öppen för alla, med ca 400–500 sångare. 

www.sjungmedspangberg.se