Gävle Gospelfestival

Våra gästartister 2020

Walter Owens

Gävle Gospelfestival kommer i år att få ett mycket uppskattat återbesök av gospelinstruktören Walter Owens från Chicago. Walter är en inspirerande körledare och en uppskattad och ofta anlitad gospelinstruktör på festivaler och workshops runtom i USA och Europa. Han är en sprudlande och energirik gospelkörledare. Han har också en klassisk skolning som körledare. Walters sätt att arbeta och att leda körer passar lika bra för kyrkokör som ungdomskör, skolkör som gospelkör.

Walter arbetar även som Minister of Music & Art i Salem Baptist Church i Chicago.

https://www.salemchicago.org/

Ole Børud

Vi är mycket glada över att kunna presentera vår norske gästartist som kommer till Gävle Gospelfestival 2020!
Ole Børud har en gedigen bakgrund som sångare och gitarrist. På 90 talet spelade Ole hårdrock. 2004 bestämde han sig för att lägga hårdrocken på hyllan och sökte sig tillbaka till sina musikaliska rötter i soul funkpräglad pop. 2008 släppte Ole sitt första soloalbum med eget skrivet material. Utöver sin solokarriär har Ole även deltagit som sångare, körare och gitarrist på ett flertal album och tv program, 2012 gjorde Ole en julskiva tillsammans med Samuel Ljungblahd.

Ole deltog även i NRKs sångtävling ”Stjernekamp” 2018.

https://www.facebook.com/oleborudmusic/

Linda Børud Lindeh

Linda har tidigare besökt Gävle Gospelfestival och ansvarat för Barngospeldagen. Hon medverkade då även som solist till masschoir och gjorde succé. Vi är mycket glada över att hon vill besöka oss igen och medverka i gospelfestivalen. Linda har vuxit upp med musik och medverkar ofta som körledare och solist vid olika arrangemang.

Linda och Ole kommer från den mycket välkända musikaliska familjen Børud.

Anki och Magnus Spångberg

Naturligtvis kommer även Anki och Magnus Spångberg till festivalen! De medverkar i Gävle Gospelfestival för tjugonde gången!

Anki och Magnus arbetar i hela Norden med att inspirera körer. De reser regelbundet till USA för att hämta inspiration från olika gospelkyrkor och har turnerat med artister som Christer Sjögren, Charlotte Perrelli, Carola, Sanna Nielsen och Star for Life.

www.sjungmedspangberg.se