Gävle Gospelfestival 2019

Prova på känslan och sångglädjen att sjunga med 350 sångare på Gävle Gospel festival 1-3 februari 2019, under ledning av Anki och Magnus Spångberg. Gästartister är Myron Butler, Dallas, Texas och Shirley Clamp.

Gefle Gospel Choir - en kör för alla!

Efter gospelfestivalen år 2000 började fler och fler längta efter att få sjunga gospel året runt och inte bara när det var gospelfestival.

Sagt och gjort och ganska snart hade Gefle Gospel Choir sett dagens ljus och idag består kören av cirka 65 sångare.

Kören träffas och övar en lördag förmiddag i månaden. Eftersom kören bara övar en gång i månaden kan man vara med i kören även om man sjunger regelbundet i en annan kör. Målsättningen med Gefle Gospel Choir är att vi skall komplettera Gävles musikliv och inte konkurrera om körsångarna.

Förutom att kören haft egna konserter har den även medverkat vid sinnesrogudstjänster. Varje vår arrangerar vi en gospelmässa tillsammans med Heliga Trefaldighets församling i Gävle. Varje höst inleds med en körhelg då vi bjuder in en känd gospelinstruktör. Vårterminen satsar vi på Gävle Gospels festival i januari/februari samt en gospelmässa.

Alla som vill sjunga gospel är välkomna med, men du bör ha fyllt 18 år. Det är stor variation på sångvana bland körsångarna då vissa har sjungit hela sitt liv medan andra sjunger för första gången.
För att få vara med och sjunga i kören betalar du även en terminsavgift.